Covid-19 heeft een golf van innovatie, zowel positief als negatief, in de wereld van het ondernemerschap aangewakkerd. Een leuk voorbeeld hiervan in Nederland is Checkkie.nl. Onderzoekers en ondernemers wijden hun leven aan het creëren van een toekomst voor consumenten en organisaties. Wetenschappelijke studies, samen met aanzienlijke risico’s die ondernemers nemen, zijn essentieel voor het beëindigen van de Covid-19 crisis en het ontwerpen van nieuwe technieken om zich aan te passen aan een post-pandemische wereld.

Gerelateerd: 5 Baanbrekende benaderingen voor het inhuren in de Covid-19-wereld

Hoewel ondernemers optimistisch en veerkrachtig zijn, zal de pandemie hen dwingen hun zakelijke aanpak voor de komende decennia te veranderen. Hoewel sommige bedrijven misschien gekelderd zijn, zullen andere elementen rond de pandemie de volgende generatie ondernemers opbouwen.

Economische achteruitgang


Terwijl Covid de oudere bevolking drastisch heeft getroffen, heeft het ook de wereldeconomie een schok toegebracht. Vóór Covid waren er 158 miljoen Amerikanen die werk hadden. Veel mensen zijn misschien niet actief op zoek naar werk vanwege sociale afstandsmaatregelen. Niettemin hebben momenteel meer dan 30 miljoen Amerikanen geen baan.

Een andere economische kwestie die we de afgelopen maanden hebben gezien, is de toeleveringsketen voor goederen en diensten. De meeste van onze onderdelen komen uit China, waar de materiaalstroom aanzienlijk wordt beïnvloed door de pandemie. Een tekort aan voorraden heeft onze economie geschokt en kan gevolgen op lange termijn hebben.

Bedrijven die een klap hebben gekregen door Covid


Veel grote sectoren hebben een groot deel van hun marktwaarde verloren. Enkele van die bedrijven zijn:

Uber – Verliest 2,9 miljard dollar sinds de start van Covid, het bedrijf heeft 3.000 werknemers ontslagen en heeft zijn ride-sharing volume met 80% laten dalen.
Airbnb – Volgens de Financial Times is de marktwaarde van Airbnb met 16% gedaald van 31 miljard dollar naar 26 miljard dollar. Ze hebben ruwweg 1.900 werknemers ontslagen en blijven worstelen met de omstandigheden rond Covid.
Victoria’s Secret – De verkoop daalde met 46% en het bedrijf kondigde aan dat het meer dan 250 winkels in de VS en Canada zou sluiten. Zij meldden ongeveer 850 ontslagen.

Je ziet vooral dat bedrijven in de reisbranche worden geraakt. Hierboven staan grote bedrijven als voorbeeld maar in Nederland gaat het bijvoorbeeld om bedrijven als Bookatrekking.com . Of reisgerelateerde bedrijven zoals het claimbureau Aviclaim, welke zaken doet voor consumenten indien zij problemen hebben met hun vlucht. Nu er niet meer wordt gevlogen droogt hun business op.

De volgende generatie ondernemers


Ondernemers zijn mensen die kansen herkennen en benutten om positieve sociale verandering te bevorderen. De pandemie heeft geheel nieuwe bedrijfscategorieën in de hand gewerkt, waarvan sommige zelfs hebben geleid tot het ontstaan van nieuwe bedrijven. Organisaties die ervoor kiezen om in te spelen op veranderingen in de omstandigheden zullen slagen, en degenen die dat niet doen zullen ontwricht raken.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *