Helaas brengen we tegenwoordig een groot deel van onze tijd binnenshuis door. We zitten binnen om te werken, nodigen vrienden en familie uit, spelen met onze kinderen, enzovoort. We moeten bewust het daglicht en de buitenlucht opzoeken om ervan te kunnen profiteren. Maar niet als je natuurlijk een beroep uitoefent dat vooral buiten is, zoals boer of stratenmaker.

In deze blog gaan we het hebben over gezonde lucht. Omdat we zoveel tijd binnenshuis doorbrengen, is het belangrijk om de lucht in huis fris en gezond te houden, zowel voor de neus als voor de luchtwegen. Benieuwd naar het belang van de luchtkwaliteit binnenshuis en hoe u deze kunt verbeteren? Lees dan snel verder!

Luchtkwaliteit

De verbeterde kwaliteit van isolatie in onze woningen heeft helaas een negatief effect op de luchtkwaliteit. Allergische reacties, verkoudheid en hoofdpijn worden binnenshuis veroorzaakt of verergerd. Astma, hooikoorts, stofallergie en huisstofmijt kunnen het gevolg zijn. Een goede luchtreiniging is daarom van groot belang voor iedereen die klachten ervaart. Verschillende factoren spelen een rol bij het creëren van een gezond en aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld de temperatuur, voldoende daglicht en een goede luchtkwaliteit. Uiteraard is voldoende ventilatie belangrijk voor de luchtkwaliteit, en ook planten kunnen helpen.

Zuiverende lucht

Schone, frisse lucht kan wonderen doen voor uw gezondheid en welzijn. Een manier om de lucht in uw huis schoner te maken is door gebruik te maken van luchtzuivering. De eenvoudigste manier om de lucht te zuiveren is het gebruik van een luchtzuiveraar in uw huis. Deze zijn in de meeste gevallen geschikt om te gebruiken tegen verontreinigingen zoals (fijn)stof, pollen, allergenen, geuren, vluchtige stoffen en micro-organismen. Dankzij hun werking kunt u weer opgelucht ademhalen en genieten van frisse lucht. Vooral mensen die last hebben van hooikoorts, allergieën of astma zien hun klachten vaak verminderen na de aanschaf van een luchtreiniger.

Beroepsmatige luchtreinigers

Benieuwd naar hoogwaardige systemen? Neem dan eens een kijkje bij de Itec luchtreiniger. De PureAirPro apparaten zijn snelle en eenvoudig te bedienen luchtreinigers die de luchtkwaliteit in uw ruimte effectief en blijvend verbeteren. De PureAirPro’s zijn ontworpen voor professionele toepassing, denk aan de fabrieksvloer, productieruimtes, metaalbewerking, laboratoria en al het andere dat de industriële kracht van de PureAirPro nodig heeft. 

Heeft u ook behoefte aan frisse lucht in uw huis? Dan is de aanschaf van een luchtreiniger een goed idee!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *