Payrolling is een term die de laatste tijd wel vaker valt. Maar wat het precies is gaan wij het over hebben. Payrolling is het overnemen van bepaalde taken. Je kan hier voor een bedrijf in huren en dan wel een payroll bedrijf. De taken die het bedrijf overneemt kan jij bepalen, maar de meeste taken hebben betrekken op het personeel. Wil je meer weten over  payrolling? Lees dan snel verder!

Deze taken behoren niet meer tot jouw takenpakket

We hebben verteld dat een payrollorganisatie taken overneemt, maar wat neemt de organisatie dan precies over? Nou de organisatie wordt de juridische werkgever van jouw personeelsleden. Een groot voordeel is dat de payrollorganisatie de arbeidsrisico’s overneemt. Dit is voor jou als werkgever ideaal, als een medewerker ziek wordt, betaald de payrollorganisatie het loon uit. Daarnaast zijn er nog andere werkzaamheden waar een payrollorganisatie mee helpt; arbo- en verzuimbeleid, loondoorbetaling bij ziekte, het helpen en adviseren bij personeelsvraagstukken en er wordt geholpen bij een salaris- en personeelsadministratie. Dat zijn aardig wat dingen waar jij straks niet meer naar om hoeft te kijken.

Alle voordelen op een rijtje

Maar je moet wel zeker weten dat jij de taken uit handen wilt geven aan een extern bedrijf. Het is dus handig om te weten waar je aan toe bent. Dit komt mede doordat een payroller langskomt, en samen met jou de factuur opstelt en doorneemt. Hierdoor staan de kosten duidelijk genoteerd en zwart op wit. Als je personeel vragen heeft waar je zelf niet goed op kan antwoorden, kan je altijd de payroll organisatie vragen en inschakelen, zei helpen jou om de antwoorden te beantwoorden. Het laatste voordeel is het werkgeversrisico. Dit is zeer gunstig voor jou als werknemer. Want als een personeelslid ziek is betaald de payrollorganisatie dit. Je hoeft je dus geen druk te maken voor extra personeelskosten. 

Payrollselect

Wil je meer weten over payrolling? Of een payrollorganisatie? Neem dan eens een kijkje op de website van Payroll select. Hier staat namelijk meer informatie op! Heb je nog een vraag? Stel die dan gerust aan een van de specialisten. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *