Snel afvallen in 1 week zonder JOJO Effect

Je wilt zo snel mogelijk van jouw winterbuikje naar een strandlichaam toe. Snel afvallen is voor velen een droom, maar het kan werkelijkheid worden! Er zijn een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden om jouw lichaamsgewicht snel te verminderen zonder slachtoffer te worden van het gevreesde JOJO effect. Lees snel verder en val snel af zonder JOJO effect!

Wat is het JOJO effect?

Als je begint met een dieet en gezonde voeding is dat in het beging lastig, daarna wordt het veel eenvoudiger maar na verloop van tijd val je terug in je oude patroon. Jouw vetcellen staan klaar om zich lekker te vullen en je komt meer aan dan je verloren bent. Dat is het JOJO effect en dat kun je vermijden door slim om te gaan met jouw dieet.

Door Gezond eten snel afvallen? 3 – 5 kilo per week!

Om snel af te vallen zul je gezonder moeten eten. De tijd van oliebollen is voorbij, nu ga je afvallen met gezonde recepten en lekkere maaltijden. Dit zijn de belangrijkste regels om snel af te vallen door gezond te eten:

Gezonde snacks

Een belangrijke manier om het JOJO effect te vermijden is jezelf ook af en toe wat te gunnen. Als je een aantal gezonde snacks opneemt in jouw eetpatroon zul je geen last hebben van dat hongergevoel, en je kunt jouw dieet veel beter volhouden. Groente en fruit vallen veelal onder gezonde snacks, al moet je bij fruit wel rekening houden met suikers en de hoeveelheid koolhydraten. De beste natuurlijke energie reep is misschien wel de banaan. Voorverpakt in een vrolijke gele schil, met relatief weinig calorieën, ten minste als je dat afweegt tegen alle belangrijke bouwstoffen die de banaan biedt. Het vochtgehalte is ook lager dan bij de meeste fruitsoorten waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt in je maag. Selderij kun je zoveel eten als je wilt, daar zitten nauwelijks calorieën in.

Gezonde recepten

Je kunt selderij rauw eten, maar er zijn ook talloze gezonde recepten te vinden. Kook ze in de soep, of ga ze lekker roerbakken met magere kipfilet en wat heerlijke Aziatische kruiden bijvoorbeeld. Als je snel wilt afvallen op gezonde wijze moet je letten op het aantal calorieën. Als je de inname van calorieën afbouwt kan jouw lichaam zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Zo ben je het JOJO effect te slim af! De eerste week kun je grotendeels hetzelfde eten als je gewend bent, maar gebruik minder vet, vervang vaste vetten met vloeibare olie, en bouw de inname van koolhydraten gestaag af. Een koolhydraat arm dieet is de sleutel naar afvallen. Je hoeft niet meteen alle aardappelen en brood uit jouw dieet te schrappen, bouw dit af in pakweg een maand tijd.

Koolhydraat arm dieet en eiwitrijk dieet

Door onze leefstijl hebben we veel minder koolhydraten nodig in vergelijking met vroeger. Daarom is afvallen ook zo moeilijk, we eten dezelfde gerechten maar verbranden geen buikvet meer. In een koolhydraat arm dieet vermijd je etenswaren die rijk zijn aan koolhydraten, zoals aardappels, brood en pasta. Door veel eiwitten te verwerken in gezonde recepten zal jouw stofwisseling hoger worden, en daardoor zul je sneller buikvet verbranden en afvallen, wel 3 – 5 kilo per week! Die resultaten zul je niet de eerste week behalen, gun jouw lichaam de tijd om zich aan te passen aan jouw nieuwe, gezonde leefstijl.

Paleo dieet brengt je terug naar de natuur

Het Paleo dieet is momenteel erg populair. Hierbij eet je alleen voedingsmiddelen zoals die vroeger bestonden. Het is een dieet met zowel groente, fruit en vlees. Noten zijn ook erg belangrijk om alle noodzakelijke voedingstoffen binnen te krijgen. Een Paleo dieet staat niet gelijk aan een Raw Food dieet, je mag vlees wel verhitten. Dat is een goede zaak, want je weet niet altijd of rauw vlees geschikt is voor consumptie. Het risico op bacteriën en daarmee ziektes ligt een stuk hoger. Bij een Paleo dieet houdt je vooral rekening met eten dat onbewerkt is, net als vroeger. Je weet wat je eet, je leeft bewuster, gezonder, en je zult snel afvallen.

Hoe kun je snel afvallen in 1 week zonder JOJO effect?

Als je snel wilt afvallen zonder het JOJO effect is het van belang dat je kiest voor een eetpatroon met gezonde recepten die ook lekker smaken. Als je met tegenzin op dieet bent zul je terugvallen in je oude patroon en weer aankomen. Ga op zoek naar lekkere gezonde recepten, bouw de voedingsstoffen die je snel dik maken af en gun jezelf af en toe een snack voor de lekkere trek. Alleen dan zul je op een hoog tempo afvallen zonder het JOJO effect.

Door Gezond eten snel afvallen? 3 – 5 kilo per week!

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.